ميزان افتادگي سقف هاي كروميت و استروفيوم در سازه هاي بتني

تيرچه سازي خرم دژ سازنده انواع تيرچه كروميت ، فولادي با جان باز و ...

ميزان افتادگي سقف هاي كروميت و استروفيوم در سازه هاي بتني

مقاله حاضر به بررسي شايستگي‌ها و ميزان افتادگي سقف‌هاي كروميت و استروفيوم (Styrofoam) در سازه‌هاي بتني مي‌پردازد. از آنجا كه در بسياري از ساختمان‌ها و بناها، كروميت و استروفوم مورد استفاده در سقف‌ها، بايد با توجه به الزامات آنها اجرا شود، هر كدام از آنها مزايا و روش اجرايي خاصي دارند كه بايد به آن توجه كافي شود. به طور كلي، تيرچه پيش ساخته به صورت اتصال كوتاه با بلوك‌ها در سقف‌هاي ساخته شده با كروميت و بتن، در صورت طراحي، محاسبه و اجراي صحيح، به دليل ضخامت بلوك‌هاي سقفي، لرزش كمتري نسبت به سقف‌هاي ساخته شده با بتن و كامپوزيت دارند.

اما اين يك موضوع كلي است و در شرايط و كاربري مختلف متفاوت هستند. به عنوان مثال، لرزش سقف‌هاي كامپوزيت در مواردي كه زير هر دو تير اوليه و فرعي در حين بتن ريزي قرار گيرند، بسيار كمتر خواهد بود. لرزش سقف‌هاي ساخته شده با بلوك‌هاي سبك قديمي و تيرهاي پيش ساخته بتني از جنس استيل كامپوزيت نيز نسبت به سايرين از اين نوع كمتر است. ساخت سقف و اجراي پليمر پلي استايرن باعث مي‌شود تا اين سقف‌ها عايقي در برابر رطوبت، گرما و عايق صوتي باشند كه اين ماده در كارخانه‌هاي پتروشيمي توليد مي‌شود.

اين ماده در وزن حجمي بسيار كمي (1.04 تا 1.09 گرم در سانتي‌متر مكعب) در درجه‌بندي مختلف ريز و درشت وجود دارد كه به شكل گرانول، ورق و بلوك با اندازه و ضخامت‌هاي مختلف قابل اجرا است. قطع آن با دستگاه‌هاي برش يا با سيم داغ كار ساده‌اي است. در اين زير نكاتي در مورد سقف‌هاي كروميت و استروفيوم آورده شده و مزايا و مضرات آنها در سازه‌هاي بتني مورد بررسي قرار گرفته است.

 

معرفي سقف‌هاي كروميت در سازه‌هاي بتني

امروزه انواع متريال براي ساخت و سازها مورد استفاده قرار مي‌گيرد، برخي از آنها به شكل ساختمان‌هاي اسكلت فلزي و برخي ديگر با استفاده از بتن ساخته مي‌شوند. روش‌هاي مختلفي براي اجراي سقف‌ها از قبيل تيرچه‌هاي بتني پيش ساخته، تيرچه فولادي، كامپوزيت با تيرچه كروميت و تيرچه با استروفيوم وجود دارد و هر كدام داراي مزايا و مضراتي هستند، در اين سري از مقاله‌ها به طور كامل ذكر شده و مباحث مربوط به آن ارائه خواهد شد.

كيفيت مواد نقش مهمي در ساختارهاي اين سقف‌ها دارد كه بعدا به آنها خواهيم پرداخت. فرآيند توليد تيرچه‌هاي كروميت خصوصا فرآيند جوشكاري آنها از مهم‌ترين مواردي است كه در مقاومت تيرچه نقش مهمي دارد و بايد به آن توجه ويژه‌اي شود. علاوه بر جوشكاري، موارد مختلفي در كيفيت اين تيرچه‌ها نقش دارند، مانند همپوشاني زيگزاگ، ابعاد جوشكاري و فواصل جوشكاري، مراحل زيگزاگي بر اساس محاسبات، كنترل دماي محيط و بررسي‌هاي جوشكاري منظم، كه همه قابل توجه است.

بنابراين يكي از مهم‌ترين عوامل تهديدكننده تيرچه‌ها جوشكاري نادرست آنها است. استفاده از جوشكاري تك فاز در بسياري از كارگاه‌هاي غير مجاز بسيار رايج بوده كه اين امر باعث بي ثباتي جوش مي‌شود. همچنين افزايش بيش از حد آمپر جوش باعث ذوب شدن محل جوش شده و كاهش قابل توجهي در مقاومت تيرچه‌هاي جوش خورده به وجود مي‌آورد.

مشكلات شايع ديگر در هنگام آماده سازي تيرچه‌هاي كروميت، عدم رعايت در فواصل جوش، همپوشاني نامناسب زيگزاگ‌ها، عدم توانايي جوشكاري در زاويه‌هاي تنگ زيگزاگ در گوشه‌هاي فوقاني، يا عدم رعايت طول جوشكاري زيگزاگ، وصله نامناسب قطعات، رعايت نكردن محاسبات اوليه در مرحله زيگزاگي و حتي عدم دقت در هنگام تقويت خواهد بود. با توجه به عرض بيشتر بلوك‌هاي استروفيوم امكان قرارگيري آنها در سقف‌هاي كروميت قابل قبول‌تر است، همچنين به دليل بتن ريزي چندين سقف ساختماني به طور همزمان، امكان شكستن بلوك در طبقات بالاتر، تعداد شكست‌هاي بعدي در طبقات پايين به ترتيب افزايش مي‌يابد، كه نياز به تهيه بلوك‌هاي بيشتري است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.